Etusivu » Uutiset
Uutiset / 11.08.2018 06:01

Erähovi komistunut - Kauhajoen metsästysseuralla monipuoliset toimitilat

Vasemmalta sihteeri Kari Tampsi, Jarmo Itäluoma Aronkylästä, varapuheenjohtaja Jyri Rinne, Mika Ilomäki Ikkelänjärveltä, Pauli Kiviluoma, Juhani Toivakka Kainastolta sekä Lasse jokela Nummijärveltä.

Erja Pekkala, teksti ja kuva

Kauhajoen metsästysseuran omistamaa Sotkan Erähovia on laajennettu ja sen pihapiiriin on kohonnut uusi rakennus, jossa sijaitsevat ampumaradan tuomaritilat sekä ampumapaikat. Muitakin kunnostustoimenpiteitä on tehty ja seura sai osan remontin rahoituksesta Leader-hankkeen kautta. Projektin kustannukset ovat noin 150 000 euroa, josta 75 prosenttia tulee hankkeen kautta ja 25 prosenttia on omaa rahoitusta.

– Pari vuotta sitten aloimme suunnittelemaan terassia ja matkan varrella mukaan tuli myös ampumasimulaattorin hankkiminen ja ampumaradan rakennuksen, joka oli täysin läpimätä ja homeinen, uusiminen. Lisäksi on hankittu elektroniset taulut hirviradalle sekä haulikkoradalle yksi savikiekon heitin, luettelee seuran pitkäaikainen puheenjohtaja Pauli Kiviluoma työntäyteisen ajan aikaansaannoksia.

Kylkiäisenä tuli oma parkkialue, sillä rakennustyömaan ylimääräinen louhikko levitettiin parkkialueeksi ja siitä saatiin vuorostaan maa-ainesta työmaalle.

– Olemme parkkitilan suhteen omavaraisia, sillä omalle alueelle mahtuu noin 400-500 koiran näyttelyvieraiden autot ja omien tapahtumien osallistujien autot. Mikäli tapahtumien kävijämäärät kasvavat, on käytössä moottoriurheilukeskuksen viereen valmistuva uusi parkkialue, jossa olemme myös yhteistyökumppanina, Kiviluoma toteaa

Maakunnan kärkeä

Laajennuksilla ja parannuksilla tähdätään alueen vetovoimaisuuteen harrastus- ja tapahtumapaikkana. Erähovia vuokrataan erilaisiin tilaisuuksiin ja seura järjestää siellä kaikki omat tapahtumat. Myös Suomen Riistakeskus on paikan hyväksi havainnut.

– Laajennuksen myötä tiloihin mahtuu kesäaikaan noin 200–300 henkeä ja talvisaikaan noin 150. Riistakeskus järjestää täällä kaikki omat tilaisuudet, sillä tänne mahtuu alueen metsästysmajoista eniten ihmisiä. Täällä on lisäksi kattavimmat palvelut, sillä käytössä on iso keittiö sekä videotykki tietokoneineen, Kiviluoma kertoo.

Erähovilla on järjestetty metsästysammunnan SM-kisat sekä Pohjoismaiden mestaruuskisat ja kisapaikkana se tavoittelee maakunnan kärkisijoja.

– Seuraava samantasoinen rata on Ylistarossa. Täällä pidetään joka viikko kahdet ampumaharjoitukset ja kesällä on kisoja. Haulikkoradalla on järjestetty yritysammuntoja ja polttariporukat ovat ottaneet paikan myös ohjelmanumeroksi. Tänne ovat tervetulleita erilaiset ryhmät pitämään virkistyspäiviä. Meiltä annetaan opastus ja lainataan aseet. Nyt käytössä oleva simulaattori vetää nuoria, vaikka se näyttää kiinnostavan vanhoja äijiäkin, tietää Jarmo Itäluoma.

Lue lisää 10.8. ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä

Pääkirjoitus / 08.11.2018 14:39

Asuntovelkaa maksavalle kansalaiselle viime vuodet ovat olleet mukavia, kun lainojen korot ovat olleet alhaalla. Lyhyet korot ovat olleet jopa miinusmerkkisiä, joten pankin lainamarginaalistakin on saanut pientä ”alennusta”. Pankkien asiantuntijat ovat säännöllisesti ennustaneet, että korot lähtevät nousuun ensi syksynä, ensi vuonna tai parin vuoden sisällä. Näin ei ole kuitenkaan käynyt.

Lue lisää »
Blogi / 09.11.2018 09:55

Suomessa syntyvyys on laskenut jo kahdeksan vuoden ajan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ennusti tänä vuonna syntyvän 47 500 lasta. Lapsia syntyy vähemmän kuin esimerkiksi 1800-luvun kovina nälkävuosina. Synnyttäjien keski-ikä on tällä hetkellä 30,9 vuotta.

Lue lisää »