Etusivu » Uutiset
Uutiset / 11.08.2018 06:01

Erähovi komistunut - Kauhajoen metsästysseuralla monipuoliset toimitilat

Vasemmalta sihteeri Kari Tampsi, Jarmo Itäluoma Aronkylästä, varapuheenjohtaja Jyri Rinne, Mika Ilomäki Ikkelänjärveltä, Pauli Kiviluoma, Juhani Toivakka Kainastolta sekä Lasse jokela Nummijärveltä.

Erja Pekkala, teksti ja kuva

Kauhajoen metsästysseuran omistamaa Sotkan Erähovia on laajennettu ja sen pihapiiriin on kohonnut uusi rakennus, jossa sijaitsevat ampumaradan tuomaritilat sekä ampumapaikat. Muitakin kunnostustoimenpiteitä on tehty ja seura sai osan remontin rahoituksesta Leader-hankkeen kautta. Projektin kustannukset ovat noin 150 000 euroa, josta 75 prosenttia tulee hankkeen kautta ja 25 prosenttia on omaa rahoitusta.

– Pari vuotta sitten aloimme suunnittelemaan terassia ja matkan varrella mukaan tuli myös ampumasimulaattorin hankkiminen ja ampumaradan rakennuksen, joka oli täysin läpimätä ja homeinen, uusiminen. Lisäksi on hankittu elektroniset taulut hirviradalle sekä haulikkoradalle yksi savikiekon heitin, luettelee seuran pitkäaikainen puheenjohtaja Pauli Kiviluoma työntäyteisen ajan aikaansaannoksia.

Kylkiäisenä tuli oma parkkialue, sillä rakennustyömaan ylimääräinen louhikko levitettiin parkkialueeksi ja siitä saatiin vuorostaan maa-ainesta työmaalle.

– Olemme parkkitilan suhteen omavaraisia, sillä omalle alueelle mahtuu noin 400-500 koiran näyttelyvieraiden autot ja omien tapahtumien osallistujien autot. Mikäli tapahtumien kävijämäärät kasvavat, on käytössä moottoriurheilukeskuksen viereen valmistuva uusi parkkialue, jossa olemme myös yhteistyökumppanina, Kiviluoma toteaa

Maakunnan kärkeä

Laajennuksilla ja parannuksilla tähdätään alueen vetovoimaisuuteen harrastus- ja tapahtumapaikkana. Erähovia vuokrataan erilaisiin tilaisuuksiin ja seura järjestää siellä kaikki omat tapahtumat. Myös Suomen Riistakeskus on paikan hyväksi havainnut.

– Laajennuksen myötä tiloihin mahtuu kesäaikaan noin 200–300 henkeä ja talvisaikaan noin 150. Riistakeskus järjestää täällä kaikki omat tilaisuudet, sillä tänne mahtuu alueen metsästysmajoista eniten ihmisiä. Täällä on lisäksi kattavimmat palvelut, sillä käytössä on iso keittiö sekä videotykki tietokoneineen, Kiviluoma kertoo.

Erähovilla on järjestetty metsästysammunnan SM-kisat sekä Pohjoismaiden mestaruuskisat ja kisapaikkana se tavoittelee maakunnan kärkisijoja.

– Seuraava samantasoinen rata on Ylistarossa. Täällä pidetään joka viikko kahdet ampumaharjoitukset ja kesällä on kisoja. Haulikkoradalla on järjestetty yritysammuntoja ja polttariporukat ovat ottaneet paikan myös ohjelmanumeroksi. Tänne ovat tervetulleita erilaiset ryhmät pitämään virkistyspäiviä. Meiltä annetaan opastus ja lainataan aseet. Nyt käytössä oleva simulaattori vetää nuoria, vaikka se näyttää kiinnostavan vanhoja äijiäkin, tietää Jarmo Itäluoma.

Lue lisää 10.8. ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus