Etusivu » Uutiset
Uutiset / 06.10.2018 11:18

Seniorinaiset viettivät hemmottelupäivää

Vasemmalta Kerttu Mäkelä, Alli Rintakorpi ja Lenna Hautala nauttivat hierontatuokiosta, jonka tarjosivat Laura Koivula, Joni Niemi ja Jaana Kivistö. Helena Hietarinta (keskellä vasemmalla) ja Hilkka Puisto yllättyivät tapahtuman saamasta suosiosta.

Erja Pekkala, teksti ja kuva

Eläkeliiton Kauhajoen yhdistys järjesti jäsenilleen naisten virkistyspäivän kahvila Walkersissa viime viikolla. Tapahtuman ideoijina toimivat Helena Hietarinta ja Hilkka Puisto. Ohjelmassa oli Kauhajoen evankelisen opiston opiskelijoiden antamaa hartiahierontaa, Pirjo Saarinen Pirjon kosmetiikasta oli neuvomassa kauneudenhoitoasioita ja Anne Heino, joka toimii Kauhajoen kaupungin liikunta- ja elämäntapaohjaus -hankkeessa, oli kertomassa terveellisen ravinnon ja liikunnan merkityksestä ikäihmisille. Hän veti naisille myös iloisen jumppatuokion.

Hilkka Puisto opasti vielä ensiapuasioissa ja esitteli defibrillaattorin käyttöä.

– Ajateltiin, että naisetkin tarvitsevat kerran vuodessa virkistystä, kun miehet käyvät omissa riennoissaan joka kuukausi, Puisto hauskuutti naisia, joita oli saapunut paikalle reilu parikymmentä.

– Helenan kanssa kun suunnittelimme tätä ja pohdimme maksimimääräksi 25 henkilöä, sanoin että, hyvä jos tulee viisi. Pessimisti ei pety, nauroi Puisto ja oli tyytyväinen tapahtuman saamaan suosioon.

Juhlavuoden kunniaksi

Eläkeliitto järjestää jäsenilleen muulloinkin monenlaista toimintaa ja Helena Hietarinta oli miettinyt, että Kauhajoen 150-vuotisjuhlan kunniaksi olisi hyvä huomata, että omassa kaupungissa on myös mahdollisuuksia virkistystapahtumaan.

– Ei tarvitse aina lähteä merta edemmäs kalaan. Omassakin kaupungissa voi virkistyä ja yrittäjät tulevat mielellään mukaan esittelemään toimintaansa, Hietarinta totesi.

Ei koskaan liian myöhäistä

Anne Heino muistutti kuulijoita, että ei ole koskaan liian myöhäistä aloittaa liikuntaharrastusta. Monet naisista nostivat käden ylös kysyttäessä, kuka käy salilla tai jumpassa ja liikunnan vaikutus hyvinvointiin oli huomattu.

– Säännöllinen liikkuminen on yksi hyvinvoinnin ja toimintakyvyn ylläpidon avain, Heino sanoi ja opasti naisille minkälaista liikuntaa olisi hyvä harrastaa ja minkälaisia ruokaa ikääntyvän kannattaisi nauttia.

Sisältö kiinnosti

Ritva Mäkinen, Pirjo Lähdesmäki ja Tuula Marttila olivat huomanneet ilmoituksen tapahtumasta Kauhajoki-lehdestä ja innostuneet tulemaan paikalle ohjelman sisällön vuoksi, jota he pitivät hyvin hyödyllisenä ikääntyville naisille.

– Olen juuri jäänyt eläkkeelle ja päätin uskaltautua mukaan. Oli helppo tulla, kun tämä on tässä lähellä, sisältö houkutteli ja täällä on aivan ihana vapaa tunnelma - juuri naisille sopiva, Marttila iloitsi.

Lue koko juttu 5.10.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 10.10.2018 11:52

Tänään vietetään Aleksis Kiven eli suomalaisen kirjallisuuden päivää. Kiven kirjoittaessa näytelmiään ja kirjojaan 1860-luvulla Suomessa elettiin kansallisen heräämisen aikaa, jolle olivat lähtölaukauksen antaneet muun muassa Elias Lönnrotin kokoama Kalevala-eepos (1835/1849).

Lue lisää »
Blogi / 12.10.2018 14:17

Kauhajoen Kamut on kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse ry:n alajaosto, joka perustettiin kymmenen vuotta sitten. Kävin haastattelemassa kamuja viime maanantaina. Ihmisten ja yhteiskunnan suhtautuminen kehitys- ja muihin vammaisiin on muuttunut myönteisempään suuntaan kuin mitä se oli vielä muutamia vuosikymmeniä sitten.

Lue lisää »