Etusivu » Uutiset
Uutiset / 18.10.2018 14:12

Asuulin asukkaat ulkoilivat ahkerasti

Asuulikodin vanhin asukas Saimi Haanpää nautti ulkoilmasta sairaanhoitaja Paula Laineen kanssa.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Asuulikodin pihamaalla oli viime torstaina vilinää ja vilskettä. Kyseessä oli valtakunnallinen iäkkäiden ulkoilupäivä, joka päätti Vie vanhus ulos -kampanjan. Kampanja kannusti järjestämään ulkoilutapahtumia eri-ikäisten kesken ja innostaa ihmisiä ikäihmisten ulkoilukavereiksi. Asuulikodissa päätettiin kutsua läheisen Kolmenraitin koulun oppilaat viettämään toiminnallista päivää ikäihmisten kanssa.

Kuudesluokkalaiset Jutta Viitala ja Kalle Kuusisto olivat jo kokeilleet ainakin rimagolfia, tarkkuusheittoa ja muita lajeja. Asukkaiden kanssa he eivät vielä olleet jutelleet. Heidän mielestään tavallisuudesta poikkeava päivä oli kiva. Erilaiset toimintapisteet olivat käsitöistä, kuvaamataidosta ja liikunnasta pitävän Jutan mieleen. Asuuli on koululaisille tuttu paikka, sillä he ovat viettäneet siellä koulun joulujuhlia.

Koulunjohtaja Jari Rantanen oli valmis tuomaan oppilaita Asuuliin säännöllisestikin, esimerkiksi pari kertaa lukukaudessa.

– He voisivat hoitajien ohjaamina vaikkapa ulkoilla vanhusten kanssa, hän suunnitteli.

Jutta Viitalakin sanoo, että opastaja olisi mummon tai paapan rollaattorin tai pyörätuolin työntämisessä tarpeen.

Terassilla nautittiin grillimakkaroista ja muurinpohjalätyistä. Asuulikodin vanhin asukas Saimi Haanpää istuskeli vastaavan sairaanhoitaja Paula Laineen kanssa katoksen alla. Hänen mielestään on mukavaa, kun lapsia tulee piristämään normaalia päivän kulkua.

Lue aiheesta enemmän 17.10.2018 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 08.11.2018 14:39

Asuntovelkaa maksavalle kansalaiselle viime vuodet ovat olleet mukavia, kun lainojen korot ovat olleet alhaalla. Lyhyet korot ovat olleet jopa miinusmerkkisiä, joten pankin lainamarginaalistakin on saanut pientä ”alennusta”. Pankkien asiantuntijat ovat säännöllisesti ennustaneet, että korot lähtevät nousuun ensi syksynä, ensi vuonna tai parin vuoden sisällä. Näin ei ole kuitenkaan käynyt.

Lue lisää »
Blogi / 09.11.2018 09:55

Suomessa syntyvyys on laskenut jo kahdeksan vuoden ajan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ennusti tänä vuonna syntyvän 47 500 lasta. Lapsia syntyy vähemmän kuin esimerkiksi 1800-luvun kovina nälkävuosina. Synnyttäjien keski-ikä on tällä hetkellä 30,9 vuotta.

Lue lisää »