Etusivu » Uutiset
Uutiset / 20.10.2018 10:26

Kouluissa lisätty uimaopetusta

Leevi Kiukkonen ja Oliver Pihlaja nauttivat Virkistysuimala-urheilutalo Virkussa uimisesta ja ponnistuslaudalla hyppimisestä.

Jari-Pekka Laitio-Ramone, teksti ja kuvat

Virkistysuimala-urheilutalo Virkussa oli keskiviikkona kolmituntinen Toimintapäivä-tempaus. Keskipäivällä siellä yhtäaikaisesti ui ainakin noin 50 lasta sekä jonkin verran nuoria ja aikuisia. Silloin heillä oli mahdollisuus tutustua muun muassa vesipelastukseen ja laitesukellukseen. Ihmiset saivat kokeilla altaassa vaatteet päällä uimista etenkin siksi, että he huomaisivat, miten raskasta se olisi hätätilanteessa.

– Uin nyt ensimmäistä kertaa vaatteet päällä. Märät vaatteet tuntuivat painavammilta kuivalla maalla kuin vedessä. Noin kahdesti viikossa tulen tänne Virkkuun hyppimään ponnarilta (ponnistuslauta) ja uimaan. Käytän joskus myös uintiräpylöitä, lisäsi viidesluokkalainen Joonas Land.

Toimintapäivänä hyödynnettiin myös upponukkea.

– Nukke täytettiin vedellä, että se meni pohjaan niin kuin se olisi oikea ihminen. Lapset saivat sukeltaa ja yrittää nostaa sitä pintaan. Nuken tavoin normaali ihminen on pinnalla painavampi kuin vedessä, jossa auttaa noste, kertoi kaupungin liikunnanohjaaja Henna Pukkila.

Kakkosluokkalaisen Leevi Kiukkosen mukaan upponukke ei tuntunut painavalta.

– Sukelsin pohjasta ylös sen ja renkaita. Olen melko hyvä sukeltamaan, uimaan ja hyppimään ponnarilta. Koulussa on uintitunneilla opetettu aika paljon uintitekniikoita, sanoi pesä-, jalka- ja koripalloa harrastava Kiukkonen.

Uimaopetusta lisätty

Alakouluikäisten uimaopetusta on lisätty Kauhajoella. Tavalliseen tapaan on annettu uimaopetusta eskareille sekä ykkös- ja kakkosluokkalaisille. Vuosi sitten tapahtui muutos, että Virkussa annetaan uimaopetusta myös kolmos-kuudesluokkalaisille syksyllä ja keväällä. Uimaopetustunteja pitävät useimmiten Pukkila ja vastaava uimaopettaja-valvoja Anneli Vähä-Karvia.

Lue koko juttu 19.10.2019 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä.

Pääkirjoitus / 13.12.2018 10:26

Polttoaineen ja ajoneuvojen verotuksen kiristys, tiemaksujen käyttöönotto ja pysäköinnin hinnoittelu. Myös bensiini- ja dieselautojen myynti aiotaan saada päättymään vuoteen 2035 mennessä. ”Liikenteen ilmastopolitiikan asiantuntijaryhmä” esittää näitä peliliikkeitä raportissaan, jossa on etsitty keinoja poistaa liikenteen kasvihuonepäästöt kokonaan vuoteen 2045 mennessä. Raportti luovutettiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) eilen.

Lue lisää »
Blogi / 22.01.2019 14:06

Rahoitusmaailma on verkkoajan myötä kokenut rajun muutoksen, kun perinteisten pankkien ohella laina- ja luottoliiketoimintaan ovat tulleet mukaan erilaiset pikavippi- ja vertaislainayhtiöt. Pikavipit ovat olleet varsinkin nuorten suosiossa, koska niitä on voinut ottaa kännykkäviesteillä tai verkkosivuilta. Vippirahalla on usein rahoitettu nopeita ja huuruisia kulutuspäätöksiä - vaateostoksia tai baari- ja bileiltoja.

Lue lisää »