Etusivu » Uutiset
Uutiset / 20.10.2018 10:26

Kouluissa lisätty uimaopetusta

Leevi Kiukkonen ja Oliver Pihlaja nauttivat Virkistysuimala-urheilutalo Virkussa uimisesta ja ponnistuslaudalla hyppimisestä.

Jari-Pekka Laitio-Ramone, teksti ja kuvat

Virkistysuimala-urheilutalo Virkussa oli keskiviikkona kolmituntinen Toimintapäivä-tempaus. Keskipäivällä siellä yhtäaikaisesti ui ainakin noin 50 lasta sekä jonkin verran nuoria ja aikuisia. Silloin heillä oli mahdollisuus tutustua muun muassa vesipelastukseen ja laitesukellukseen. Ihmiset saivat kokeilla altaassa vaatteet päällä uimista etenkin siksi, että he huomaisivat, miten raskasta se olisi hätätilanteessa.

– Uin nyt ensimmäistä kertaa vaatteet päällä. Märät vaatteet tuntuivat painavammilta kuivalla maalla kuin vedessä. Noin kahdesti viikossa tulen tänne Virkkuun hyppimään ponnarilta (ponnistuslauta) ja uimaan. Käytän joskus myös uintiräpylöitä, lisäsi viidesluokkalainen Joonas Land.

Toimintapäivänä hyödynnettiin myös upponukkea.

– Nukke täytettiin vedellä, että se meni pohjaan niin kuin se olisi oikea ihminen. Lapset saivat sukeltaa ja yrittää nostaa sitä pintaan. Nuken tavoin normaali ihminen on pinnalla painavampi kuin vedessä, jossa auttaa noste, kertoi kaupungin liikunnanohjaaja Henna Pukkila.

Kakkosluokkalaisen Leevi Kiukkosen mukaan upponukke ei tuntunut painavalta.

– Sukelsin pohjasta ylös sen ja renkaita. Olen melko hyvä sukeltamaan, uimaan ja hyppimään ponnarilta. Koulussa on uintitunneilla opetettu aika paljon uintitekniikoita, sanoi pesä-, jalka- ja koripalloa harrastava Kiukkonen.

Uimaopetusta lisätty

Alakouluikäisten uimaopetusta on lisätty Kauhajoella. Tavalliseen tapaan on annettu uimaopetusta eskareille sekä ykkös- ja kakkosluokkalaisille. Vuosi sitten tapahtui muutos, että Virkussa annetaan uimaopetusta myös kolmos-kuudesluokkalaisille syksyllä ja keväällä. Uimaopetustunteja pitävät useimmiten Pukkila ja vastaava uimaopettaja-valvoja Anneli Vähä-Karvia.

Lue koko juttu 19.10.2019 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä.

Pääkirjoitus / 12.04.2019 09:07

Suupohjassa annettiin eduskuntavaalien ennakkoääniä enemmän kuin muualla Suomessa ja Vaasan vaalipiirissä. Koko maassa ennakkoäänestysprosentti oli 36,1 prosenttia ja vaalipiirin alueella 35,5 prosenttia. Suupohjan kunnissa Isojokea lukuun ottamatta ylitettiin nuo keskiarvolukemat. Toivottavasti vaalien varsinaisena vaalipäivänä, tulevana sunnuntaina, äänestysinto on näillä seuduilla edelleen yhtä innokasta. Eduskunta säätää lait ja päättää valtion budjetista, joten ei ole aivan yhdentekevää, ketkä siellä puolestamme päätöksiä tekevät.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »