Etusivu » Uutiset
Uutiset / 31.10.2018 14:51

Seitsemän sutta nähtiin kylällä keskellä päivää

Kauhajoen Ratikylässä keskelle kylää saapuneilla susilla ei silminnäkijöiden mukaan ollut mitään kiirettä, eivätkä ne näyttäneet pelkäävän ihmisiä. Kuva: Juha Perälä

Erja Pekkala, teksti

Ratikylässä koettiin hämmentävä hetki, kun seitsemän sutta ilmestyi lähes pihamaalle keskiviikkona aamupäivällä. Sudet ehti näkemään ja myös kuvaamaan useampi ihminen, ennen kuin ne palasivat metsään. Myös poliisi saapui paikalle varmistamaan susien käynnin asutuksen läheisyydessä.

– Olkkarissa istuin ja näin ikkunasta, kun ensin metsästä tuli yksi ja sen jälkeen sai vain laskea toinen, kolmas ja lopulta seitsemäs. Ne kävelivät ihan rauhassa tielle ja palasivat takaisin viistoon tuonne pellon yli, Aino Kangasharju ihmettelee.

Kangasharjun sisar Kaija Mäkiturja odottelee levottomana pihamaalla poikansa kahdeksanvuotiasta tytärtä, joka on tulossa koulusta ja joutuu kävelemään linja-autolta palan matkaa kotiinsa juuri sen metsikön ohi, minne sudet palasivat.

– Ei voi lasta yksin päästää kävelemään kotiinsa. Odotan tässä, että käyn saattelemassa tytön. Pojalla on myös parin vuoden ikäinen poika, mutta ei täällä voi enää lapsia pihalle laskea hetkeksikään ilman valvontaa, Mäkiturja huolehtii.

Asukkaat pelkäävät susia

Molemmat naiset ovat eläkeläisiä ja harmittelevat susien aiheuttamaa pelkoa ja tavallisen elämän rajoittamista.

– Kyllä se hassulta tuntuu, kun sudet tulevat näin lähelle, vaikka ei tässä missään metsässä asuta. Miten käy ensi syksynä, uskaltaako enää marjaan mennä, Kangasharju pohtii.

Kysyttäessä, pelottaako susilauman ilmaantuminen naisia, he vastaavat:

– Kyllä pelottaa!

Lue lisää tapahtuneesta ja myös poliisien kommentit perjantain 2.11. Kauhajoki-lehdestä.

Pääkirjoitus / 13.12.2018 10:26

Polttoaineen ja ajoneuvojen verotuksen kiristys, tiemaksujen käyttöönotto ja pysäköinnin hinnoittelu. Myös bensiini- ja dieselautojen myynti aiotaan saada päättymään vuoteen 2035 mennessä. ”Liikenteen ilmastopolitiikan asiantuntijaryhmä” esittää näitä peliliikkeitä raportissaan, jossa on etsitty keinoja poistaa liikenteen kasvihuonepäästöt kokonaan vuoteen 2045 mennessä. Raportti luovutettiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) eilen.

Lue lisää »
Blogi / 22.01.2019 14:06

Rahoitusmaailma on verkkoajan myötä kokenut rajun muutoksen, kun perinteisten pankkien ohella laina- ja luottoliiketoimintaan ovat tulleet mukaan erilaiset pikavippi- ja vertaislainayhtiöt. Pikavipit ovat olleet varsinkin nuorten suosiossa, koska niitä on voinut ottaa kännykkäviesteillä tai verkkosivuilta. Vippirahalla on usein rahoitettu nopeita ja huuruisia kulutuspäätöksiä - vaateostoksia tai baari- ja bileiltoja.

Lue lisää »