Etusivu » Uutiset
Uutiset / 29.11.2018 19:17

Sulbana-konsernille uusi pääomistaja Saksasta

Sulbana-konsernilla on yksikkö Kauhajoen Aronkylässä.

Tuomas Koivuniemi, teksti ja kuva

Sveitsiläisen Sulbana-konsernin osake-enemmistö siirtyy ensi vuoden alussa saksalaiselle ALPMA-ryhmälle. Sveitsiläisyhtiö on erikoistunut meijeriteollisuudelle tehtäviin projekteihin. Yrityksen suomalainen tytäryhtiö on Sulbana Oy, jolla on toimitilat Aronkylässä. Kauhajoella yrityksen kirjoilla on tällä hetkellä 43 työntekijää.

Sulbana Oy:n toimitusjohtajan Mikko Koskelan mukaan suomalaisyhtiön omistus ei muutu, vaan se on edelleen osa sveitsiläistä emoyhtiötä. Emoyhtiön siirtyminen saksalaisomistukseen avaa uusia markkina-alueita ja kasvattaa yhtiön tuoterepertuaaria.

Aron teollisuuskeskuksessa tällä hetkellä toimiva yhtiö on varannut kaupungilta tontin oman teollisuushallin rakentamista varten. Koskelan mukaan hallihanke on tällä hetkellä suunnitteluvaiheessa, mutta rakentamisen aikataulua ei ole vielä lyöty lukkoon.

Pääkirjoitus / 15.05.2019 22:31

Euroopan parlamentin jäsenten vaalit alkavat tänään. EU-parlamenttiin valitaan Suomesta kolmetoista euroedustajaa viisivuotiskaudeksi 2019-24. Vaalipiirinä on koko Suomi.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »