Etusivu » Uutiset
Uutiset / 29.11.2018 19:17

Sulbana-konsernille uusi pääomistaja Saksasta

Sulbana-konsernilla on yksikkö Kauhajoen Aronkylässä.

Tuomas Koivuniemi, teksti ja kuva

Sveitsiläisen Sulbana-konsernin osake-enemmistö siirtyy ensi vuoden alussa saksalaiselle ALPMA-ryhmälle. Sveitsiläisyhtiö on erikoistunut meijeriteollisuudelle tehtäviin projekteihin. Yrityksen suomalainen tytäryhtiö on Sulbana Oy, jolla on toimitilat Aronkylässä. Kauhajoella yrityksen kirjoilla on tällä hetkellä 43 työntekijää.

Sulbana Oy:n toimitusjohtajan Mikko Koskelan mukaan suomalaisyhtiön omistus ei muutu, vaan se on edelleen osa sveitsiläistä emoyhtiötä. Emoyhtiön siirtyminen saksalaisomistukseen avaa uusia markkina-alueita ja kasvattaa yhtiön tuoterepertuaaria.

Aron teollisuuskeskuksessa tällä hetkellä toimiva yhtiö on varannut kaupungilta tontin oman teollisuushallin rakentamista varten. Koskelan mukaan hallihanke on tällä hetkellä suunnitteluvaiheessa, mutta rakentamisen aikataulua ei ole vielä lyöty lukkoon.

Pääkirjoitus / 30.01.2019 18:43

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira määräsi Esperi Care Oy:n omistaman ja Kristiinankaupungissa sijaitsevan hoivakoti Ulrikan toiminnan keskeytettäväksi viime viikon torstaina. Valviran mukaan puutteita oli muun muassa henkilöstön riittävyydessä, perushoidossa ja -hoivassa sekä lääkehoidossa. Myös muista yrityksen yksiköistä on tullut esiin ongelmia.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »