Etusivu » Uutiset
Uutiset / 06.01.2019 13:36

Nyt pääsee hiihtämään

Kauhajoella hiihtoladut ovat jo käytössä, mutta Sotkanrinteille ei vielä pääse laskettelemaan. Kuva: Kauhajoki-lehden arkisto.

Reetta Pitkäkoski, teksti

Moni hiihtäjä on odottanut lumen tuloa jo pitkään päästäkseen ladulle. Vuoden ensimmäisen päivän Aapeli-myrsky toi vihdoin mukanaan sen verran lunta, että hiihtolatuja on päästy ajamaan useampaan paikkaan. Kauhajoen kaupungin liikuntapaikoista vastaava Arto Hakala kertoo, että Sotkaan saatiin ladut ajettua keskiviikkona.

– Nyt pääsee hiihtämään. Sotkassa latu on nyt melkein koko pururadalla, vain yksi osa puuttuu. Sekä perinteisellä että vapaalla pääsee.

Hakalan mukaan Rinnemäkeen ja urheilukeskukselle on tarkoitus ajaa ladut lähipäivinä.

Pururata poljettu

Nummijärvelläkin on ahkeroitu hiihtäjien vuoksi. Latua yritettiin aikaisemmin tehdä tykkilumella, mikä ei kuitenkaan onnistunut suunnitelmien mukaan.

– Tykin kanssa oli vähän ongelmia. Se ei oikein toiminut meidän ajatusten mukaan, kertoo Pekka Lammi.

Keskiviikkona latu saatiin tehtyä, kun myrskyn myötä lunta satoi 15 senttimetriä.

– Pururata on nyt poljettu ja siinä on noin kolmen kilometrin latu. Maastoon on tarkoitus tehdä lisää latua, kunhan ehditään, Lammi toteaa.

Lauhaan latuja

Hiihtämään pääsee myös Lauhanvuorella. Siitä on pitänyt huolen Kauha-Hiihdon ratamestari Antti Köykkä, joka ajoi ladun entiseltä Muurahaisen koululta Lauhan laelle ja takaisin.

Juttu on kokonaisuudessaan luettavissa 4.1.2019 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 13.12.2018 10:26

Polttoaineen ja ajoneuvojen verotuksen kiristys, tiemaksujen käyttöönotto ja pysäköinnin hinnoittelu. Myös bensiini- ja dieselautojen myynti aiotaan saada päättymään vuoteen 2035 mennessä. ”Liikenteen ilmastopolitiikan asiantuntijaryhmä” esittää näitä peliliikkeitä raportissaan, jossa on etsitty keinoja poistaa liikenteen kasvihuonepäästöt kokonaan vuoteen 2045 mennessä. Raportti luovutettiin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille (kesk.) eilen.

Lue lisää »
Blogi / 22.01.2019 14:06

Rahoitusmaailma on verkkoajan myötä kokenut rajun muutoksen, kun perinteisten pankkien ohella laina- ja luottoliiketoimintaan ovat tulleet mukaan erilaiset pikavippi- ja vertaislainayhtiöt. Pikavipit ovat olleet varsinkin nuorten suosiossa, koska niitä on voinut ottaa kännykkäviesteillä tai verkkosivuilta. Vippirahalla on usein rahoitettu nopeita ja huuruisia kulutuspäätöksiä - vaateostoksia tai baari- ja bileiltoja.

Lue lisää »