Etusivu » Uutiset
Uutiset / 06.01.2019 13:36

Nyt pääsee hiihtämään

Kauhajoella hiihtoladut ovat jo käytössä, mutta Sotkanrinteille ei vielä pääse laskettelemaan. Kuva: Kauhajoki-lehden arkisto.

Reetta Pitkäkoski, teksti

Moni hiihtäjä on odottanut lumen tuloa jo pitkään päästäkseen ladulle. Vuoden ensimmäisen päivän Aapeli-myrsky toi vihdoin mukanaan sen verran lunta, että hiihtolatuja on päästy ajamaan useampaan paikkaan. Kauhajoen kaupungin liikuntapaikoista vastaava Arto Hakala kertoo, että Sotkaan saatiin ladut ajettua keskiviikkona.

– Nyt pääsee hiihtämään. Sotkassa latu on nyt melkein koko pururadalla, vain yksi osa puuttuu. Sekä perinteisellä että vapaalla pääsee.

Hakalan mukaan Rinnemäkeen ja urheilukeskukselle on tarkoitus ajaa ladut lähipäivinä.

Pururata poljettu

Nummijärvelläkin on ahkeroitu hiihtäjien vuoksi. Latua yritettiin aikaisemmin tehdä tykkilumella, mikä ei kuitenkaan onnistunut suunnitelmien mukaan.

– Tykin kanssa oli vähän ongelmia. Se ei oikein toiminut meidän ajatusten mukaan, kertoo Pekka Lammi.

Keskiviikkona latu saatiin tehtyä, kun myrskyn myötä lunta satoi 15 senttimetriä.

– Pururata on nyt poljettu ja siinä on noin kolmen kilometrin latu. Maastoon on tarkoitus tehdä lisää latua, kunhan ehditään, Lammi toteaa.

Lauhaan latuja

Hiihtämään pääsee myös Lauhanvuorella. Siitä on pitänyt huolen Kauha-Hiihdon ratamestari Antti Köykkä, joka ajoi ladun entiseltä Muurahaisen koululta Lauhan laelle ja takaisin.

Juttu on kokonaisuudessaan luettavissa 4.1.2019 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 29.05.2019 15:37

Kauhajoen liikuntahalli oli käytännössä ääriään myöten täynnä viime sunnuntaina, kun Karhubasket kohtasi Korisliigan viidennessä finaaliottelussa Kouvolan Kouvot. Oranssiin käytännössä sonnustautunut sali raikui korishuumaa, kun 1 714 henkeä seurasi Jussi Laakson valmentaman ja kapteeni Bojan Sarcevicin johtaman kotijoukkueen iloista matkaa kohti otteluvoittoa ja Suomen mestaruutta. Pantteri-patsas - jo viime vuoden keväällä kauhajokisille tutuksi tullut mestaruuden merkki - sai jälleen jäädä pohjalaisille lakeuksille.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus