Etusivu » Uutiset
Uutiset / 05.02.2019 13:39

Lipeärekka ojaan Tokerotiellä

Tokerotie on tiistaina poikki pitkälle iltaan, kun ojaan suistunutta rekkaa nostetaan.

Päivi Lahti-Kuusisto, teksti ja kuva

Tokerotiellä sattui aamupäivällä vaarallisten aineiden onnettomuus, kun lipeää kuljettanut rekka suistui kyljelleen ojaan runsaan parin kilometrin päässä Lamminmaan lentokentästä Jalasjärvelle päin. Kuljettaja selvisi vähäisin vammoin.

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että lipeää ei ole päässyt vuotamaan maahan. Aine siirretään tänään iltapäivällä toiseen autoon ja sen jälkeen ojaan mennyt rekka nostetaan takaisin tielle. Tokerotie on poikki liikenteeltä myöhään iltaan asti.

Pääkirjoitus / 30.01.2019 18:43

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira määräsi Esperi Care Oy:n omistaman ja Kristiinankaupungissa sijaitsevan hoivakoti Ulrikan toiminnan keskeytettäväksi viime viikon torstaina. Valviran mukaan puutteita oli muun muassa henkilöstön riittävyydessä, perushoidossa ja -hoivassa sekä lääkehoidossa. Myös muista yrityksen yksiköistä on tullut esiin ongelmia.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »