Etusivu » Uutiset
Uutiset / 06.02.2019 12:45

Kirkkovaltuustolle uusi puheenjohtaja

Kuvassa ovat edessä vasemmalta lukien ovat kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Antti Niemi-Aro, seurakunnan talouspäällikkö Ann-Kristin Kuja-Kyyny, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Tuomas Koivuniemi, kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Päivi Nummijoki ja vs. kirkkoherra Antti Ala-Opas. Keskellä ovat Raija Kuusisto, Taija Hakola, Marjatta Hautala, Kaija Latva-Käyrä, Satu Uitto, Marketta Nummijärvi, Eila Hautamäki, Seija Pietari, Niina Aaltonen, Sirpa Passi, Tiina Lehtinen, Sirkka-Liisa Havunen ja Enni Einola. Takana ovat Soili Arola, Ari Korpela, Asmo Luoma-Pukkila, Keijo Luoma-Nirva, Olli Kiukkonen, Seppo Oja, Asko Ojala, Eeva-Kaarina Ylirinne ja Niina Vesala. Varsinaisista jäsenistä eivät kokoukseen päässeet Marja Aalto, Kirsi Hietalahti, Sari Hirvijärvi ja Maunula-Craycroft Riitta. Kuvassa varajäseniä ovat Sirkka-Liisa Havunen ja Seija Pietari.

Jari-Pekka Laitio-Ramone, teksti ja kuva

Kauhajoen evankelis-luterilaisen seurakunnan kirkkovaltuusto piti valtuustokauden ensimmäisen kokouksen. Kirkkovaltuustoa edelliset kaksi kautta johtanut Päivi Nummijoki esitti keskustan ryhmän puolesta valtuuston uudeksi puheenjohtajaksi Tuomas Koivuniemeä, joka valittiin tehtävään yksimielisesti vuosiksi 2019-20. Kokoomuksen Taija Hakola ehdotti valtuustoryhmänsä jäsenistä varapuheenjohtajaksi Antti Niemi-Aroa. Yksimielisesti niin ikään valitulle Niemi-Arolle varapuheenjohtajakausi on kolmas.

Nummijoki valittiin yksimielisesti kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi. Neuvoston puheenjohtajana toimii kirkkoherra.

Nummijoen mukaan valtuuston puheenjohtajavalintaa oli ryhmässä mietitty tarkasti seurakunnan toiminnan kannalta. Seurakunnan johtoryhmä haluaa suunnitella taloutta ja toimintaa pitkällä tähtäimellä. Johtoryhmään kuuluvat luottamushenkilöistä valtuuston puheenjohtajisto ja kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja sekä kirkkoherra ja talouspäällikkö.

Seurakunnan luottamushenkilövalinnat:

Kirkkovaltuuston puheenjohtajisto 2019-20: puheenjohtaja Tuomas Koivuniemi ja varapuheenjohtaja Antti Niemi-Aro.

Kirkkoneuvosto 2019-20: varapuheenjohtaja Päivi Nummijoki (varajäsen Marketta Nummijärvi), Taija Hakola (Heikki Pere), Marjatta Hautala (Sirkka-Liisa Havunen), Eila Hautamäki (Kaija Latva-Käyrä), Sari Hirvijärvi (Soili Arola), Asko Luoma-Pukkila (Terho Niemelä), Olli Kiukkonen (Eeva-Kaarina Ylirinne), Seppo Oja (Asko Ojala), Anne Penttala (Esa Kippola) ja Pekka Soini (Sami Yli-Rahnasto).

Suhteellisten vaalien vaalilautakunta 2019-22: Enni Einola (varajäsen Satu Uitto), Asmo Luoma-Pukkila (Niina Vesala) ja Riitta Maunula-Craycroft (Antti Niemi-Aro).

Jumalanpalvelus- ja musiikkityön johtokunta 2019-22: puheenjohtaja Kirsi Hietalahti (Eila Hautamäki), Marja Aalto (Eeva-Kaarina Ylirinne), Niina Aaltonen (Marketta Nummijärvi), Seppo Hyvärinen (Terho Niemelä), Ari Korpela (Jaakko Hallivuori), Iiris Panula-Honkaranta (Marjo Honkaranta), Anne Penttala (Suvi Ontto-Panula), Jukka-Pekka Taivalmäki (Aili Rajala) ja Ilkka Tuikkala (Väinö Luomapuro).

Kasvatustyön johtokunta 2019-22: puheenjohtaja Suvi Salonen (Katri Rinta-Halkola), Niina Aaltonen (Raila Lakso), Enni Einola (Katja Luukaslammi), Kirsi Hietalahti (Marketta Nummijärvi), Tiina Lehtinen (Unto Järvilehto), Asko Ojala (Tuomas Koivuniemi), Kari Uunila (Mikko Raasakka), Stefan Weckström (Ari Korpela) ja Tuomas Ylikoski (Sirpa Passi).

Diakonia- ja lähetystyön johtokunta 2019-22: puheenjohtaja Raija Kuusisto (Esa Kippola), Mauno Kallio (Niina Vesala), Kaija Latva-Käyrä (Niina Aaltonen), Tiina Lehtinen (Sirpa Passi), Väinö Luomapuro (Ilkka Tuikkala), Terho Niemelä (Seppo Hyvärinen), Sinikka Taipale (Heli Mäki-Kala), Tuomo Tuuri (Jaakko Tuuri) ja Eeva-Kaarina Ylirinne (Raila Lakso).

Kiinteistötyön johtokunta: puheenjohtaja Asko Ojala (Seija Pietari), Unto Järvilehto (Asmo Luoma-Pukkila), Kaija Latva-Käyrä (Kirsi Hietalahti), Keijo Luoma-Nirva (Pasi Mäkelä), Tarja Mäki-Uuro (Liisa Ruismäki), Marketta Nummijärvi (Väinö Luomapuro), Sirpa Passi (Eeva-Kaarina Ylirinne), Harri Takanen (Petri Mannila) ja Niina Vesala (Mika Muurimäki).

Etelä-Pohjanmaan perheasiain neuvottelukeskus: jäsen Kaija Latva-Käyrä (Riitta Maunula-Craycroft).

Lue kirkkovaltuuston kokouksesta enemmän 6.2.2019 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 30.01.2019 18:43

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira määräsi Esperi Care Oy:n omistaman ja Kristiinankaupungissa sijaitsevan hoivakoti Ulrikan toiminnan keskeytettäväksi viime viikon torstaina. Valviran mukaan puutteita oli muun muassa henkilöstön riittävyydessä, perushoidossa ja -hoivassa sekä lääkehoidossa. Myös muista yrityksen yksiköistä on tullut esiin ongelmia.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »