Etusivu » Uutiset
Uutiset / 14.03.2019 20:30

Uuro on ihana paikka asua

Neela, Netta, Mikael, Jonna ja Petri Kallio elävät tyytyväistä perhe-elämää Uuronkylässä. Vasta neljän kuukauden ikäinen Pyry-koira on koko perheen ilo.

Erja Pekkala, teksti ja kuva

Jonna ja Petri Kallio asuvat perheineen Uurossa, joka on noin 26 kilometriä Kauhajoen keskustasta Isojoelle päin. Petri osti talon vuonna 2007 ja samana vuonna nuoret tapasivat toisensa. Seurustelun syvetessä Jonna muutti perässä. Nuoripari teki nykyään harvinaisemman ratkaisun, sillä muuttovirrat ovat yleensä toiseen suuntaan. Nyt perheessä on kolme lasta: Neela (8), Netta (7) ja kaksivuotias Mikael.

Palvelut, harrastukset, koulu, päiväkoti ja työpaikat ovat kaikki kaukana, mutta perhe on erittäin tyytyväinen eloonsa pikitieltä poikkeavan hiekkatien varrella. Mikä sitten tekee syrjäkylästä niin hyvän paikan asua?

– Olemme kotoisin sivukyliltä. Ennen Uuroon muuttoa asuimme molemmat keskustassa ja olen aina ajatellut, että haluan sivukylälle asumaan. En kaipaa kaupungin keskustasta mitään, olemme tyytyväisiä täällä, 31-vuotias Jonna Kallio pohtii.

Uuronkylässä on neljä maitotilaa ja pelloilla viljellään nurmen ja viljan lisäksi perunaa. Vanhemmat kertovat, että lasten kanssa pyöräillään katsomaan naapureiden lehmiä ja kevään kohokohta on laidunkauden avaus.

– Lasten kannalta tämä on ihana paikka asua, kun luonto on lähellä ja lapset näkevät konkreettisesti, mistä ruoka tulee. Se on ollut meillä iso puheenaihe ja käymme aina katsomassa, kun lehmät päästetään laitumelle. Syksyllä taas pohditaan, mitä tapahtuu, kun puimakoneet ja perunannostokoneet tulevat pelloille. Varsinkin kesällä tämä on paras mahdollinen paikka, edes pitkät matkat eivät silloin harmita.

Lue aiheesta lisää 15.3.2019 ilmestyvästä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 06.03.2019 14:52

Suomessa järjestetään huhtikuussa eduskuntavaalit ja toukokuussa eurovaalit. Vaalityö on alkanut. Kauhajoella ja naapurikunnissa ehdokkaat ovat olleet tapaamassa äänestävää kansanosaa kauppojen edustoilla ja kylätuvilla sekä agitoimassa omia teemojaan yksityiskodeissa pidetyissä tupailloissa tai kertomassa näkemyksistään vaalipaneeleissa.

Lue lisää »
Blogi / 20.02.2019 11:22

Nykyajan elämänmenoa seuratessa tuntuu usein siltä, että arvojen, periaatteiden ja uskollisuuden arvostus on yhteiskunnassa heikentynyt. Arvoista puhutaan esimerkiksi politiikassa paljon, mutta ne otetaan esille vasta sitten, kun joku kriisi tai ongelmatilanne tulee eteen. Hyvä esimerkki tästä on vanhusten hoitoa ja hoivaa koskeneet Esperi Care- ja Attendo-tapaukset. Tähän saakka näissä tapauksissa ainoat arvot tai arvovalinnat ovat koskeneet taloutta, kustannustehokkuutta ja halpaa hintaa.

Lue lisää »