Etusivu » Uutiset
Uutiset / 27.03.2019 16:09

Uusi lämpökeskus nousee Kenttätien varteen

Kauhajoen Lämpöhuolto Oy:n toimitusjohtajan Tapio Suonvieri kertoo, että uuden päävoimalaitoksen on tarkoitus olla täydessä käytössä ensi vuoden helmikuussa.

Tuomas Koivuniemi, teksti ja kuva

Kauhajoen kaupunginvaltuuston torstain kokouksen asialistalla on 10,5 miljoonan euron takauksen myöntäminen kaupungin omistaman Kauhajoen Lämpöhuolto Oy:n pankkilainalle. Lämpöyhtiö aikoo rahoittaa lainalla uuden kahdentoista megawatin lämpökeskuksen rakentamisen Kenttätien varteen Oppaan alueelle. Uusi lämpökeskus korvaisi nykyisen Lellavalla sijaitsevan lämpökeskuksen ja Aronkylässä sijaitsevan toisen laitoksen kaukolämmön päätuotantolaitoksena.

Lämpöyhtiön toimitusjohtajan Tapio Suonvierin mukaan vanhat laitokset jäävät reserviin tasaamaan käyttöhuippuja. Uuden voimalaitoksen rakentamisen kustannusarvio on hieman alle kymmenen miljoonaa euroa.

– Tämä on iso hanke, joten suunnitelmissa ja lainanotossa on varauduttu mahdollisiin muutoksiin.

Kuokka maahan kesällä

Kuokka on tarkoitus iskeä maahan Kenttätien varressa jo kesällä. Maanrakennustöiden, sähkö- ja muiden liittymien tulisi olla valmiina elokuuhun mennessä, jolloin pieksämäkeläisen KPA Unicon Oy:n valmistama kattila rakennuksineen toimitetaan paikan päälle. Lämpövoimalaitoksen olisi tarkoitus olla täysin valmis ja käytössä ensi vuoden helmikuussa.

Uuden lämpövoimalaitoksen pääpolttoaineena tulee olemaan metsien hakkuutähteet, kierrätyspuu ja jyrsinturve. Suonvieri toteaa, että uuden laitoksen myötä öljyn käyttö kaukolämmön tuotannossa vähenee 90 prosenttia. Savukaasupesurin ansiosta iso osa laitoksen päästöistä pystytään neutraloimaan.

– Kenttätien laitoksen käyttöikä tulee olemaan vähintään 20-30 vuotta, Suonvieri tietää.

Kauhajoen Lämpöhuolto Oy:n palveluksessa on tällä hetkellä seitsemän henkilöä eli viisi asentajaa, toimistotyöntekijä ja toimitusjohtaja.

Lue aiheesta enemmän 26.3.2019 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 29.05.2019 15:37

Kauhajoen liikuntahalli oli käytännössä ääriään myöten täynnä viime sunnuntaina, kun Karhubasket kohtasi Korisliigan viidennessä finaaliottelussa Kouvolan Kouvot. Oranssiin käytännössä sonnustautunut sali raikui korishuumaa, kun 1 714 henkeä seurasi Jussi Laakson valmentaman ja kapteeni Bojan Sarcevicin johtaman kotijoukkueen iloista matkaa kohti otteluvoittoa ja Suomen mestaruutta. Pantteri-patsas - jo viime vuoden keväällä kauhajokisille tutuksi tullut mestaruuden merkki - sai jälleen jäädä pohjalaisille lakeuksille.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus