Etusivu » Uutiset
Uutiset / 15.04.2019 14:45

Kauhajoelta ei yhtään kansanedustajaehdokasta läpi

Lukiolla järjestettiin vaalipaneeli ennen eduskuntavaalien äänestyksen alkamista. Kuva: Reetta Pitkäkoski.

Tuomas Koivuniemi, teksti

Kauhajoki ja Suupohjan alue eivät saaneet eilen pidetyissä eduskuntavaaleissa yhtään kansanedustajaa Arkadianmäelle seuraaviksi neljäksi vuodeksi. Kauhajoelta eduskuntaan pyrki neljä ehdokasta eli Lasse Hautala (kesk.), Janne Leppänen (ps.), Riitta Maunula-Craycroft (kok.) ja Manu Yli-Juoni (kp.).

Kauhajokelaisista ehdokkaista eniten ääniä sai keskustan Lasse Hautala, joka haki kansanedustajan valtakirjalleen uusintaa, mutta jäi 4 819 äänellään Vaasan vaalipiirin keskustalaisista ehdokkaista kuudenneksi. Puolue sai tällä kertaa vaalipiirin alueelta läpi neljä edustajaa, kun viime vaaleissa läpimenneitä kansanedustajia oli viisi.

Toiseksi eniten kauhajokelaisista ehdokkaista ääniä sai perussuomalaisten yrittäjäehdokas Janne Leppänen, jolle ääniä kertyi yhteensä 502 kappaletta. Liikunnan ja terveystiedon lehtori Riitta

Maunula-Craycroft

keräsi kokoomuksen listalla ääniä 398 kappaletta. Kansalaispuolueen yrittäjäehdokas Manu

Yli-Juoni

sai yhteensä 155 ääntä.

Lue kansanedustajaehdokkaiden vaalien jälkitunnelmista lisää 17.4.2019 ilmestyvästä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 12.04.2019 09:07

Suupohjassa annettiin eduskuntavaalien ennakkoääniä enemmän kuin muualla Suomessa ja Vaasan vaalipiirissä. Koko maassa ennakkoäänestysprosentti oli 36,1 prosenttia ja vaalipiirin alueella 35,5 prosenttia. Suupohjan kunnissa Isojokea lukuun ottamatta ylitettiin nuo keskiarvolukemat. Toivottavasti vaalien varsinaisena vaalipäivänä, tulevana sunnuntaina, äänestysinto on näillä seuduilla edelleen yhtä innokasta. Eduskunta säätää lait ja päättää valtion budjetista, joten ei ole aivan yhdentekevää, ketkä siellä puolestamme päätöksiä tekevät.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »