Etusivu » Uutiset
Uutiset / 25.04.2019 14:46

Asiantuntijuus korostuu pankkipalveluissa

Pirkko Sampo, Anne-Mari Tarkkio ja Sami Vakkuri kuuluvat Etelä-Pohjanmaan Osuuspankin Kauhajoen konttorin miehistöön.

Tuomas Koivuniemi, teksti ja kuva

Etelä-Pohjanmaan Osuuspankki (EPOP) juhlisti Kauhajoen konttorin kahden vuosikymmenen taivalta toissaperjantaina. Osuuspankki-ryhmä jakautui kahteen leiriin 1997, kun paikallisosuuspankit irtautuivat itsenäiseksi yhteisvastuulliseksi yhteenliittymäksi muuttuneesta ryhmästä. Oranssin pankin tunnukset hävisivät tuolloin Kauhajoenkin katukuvasta palatakseen huhtikuussa 1999. Uusi konttori avattiin entisiin Kansallis-Osake-Pankin tiloihin Topeekan varteen.

Kauhajoen konttorilla oli alkuvaiheessa kuusi työntekijää. Kahdessa vuosikymmenessä pankkimaailmassa on tapahtunut iso muutos ja myllerrys. Rahaa kassalta hakee enää aniharva, sillä paljolti asioita hoidetaan digitaalisesti ja tietokoneilla, mutta kyllä tekijöillä kädet täynnä työtä on. Nyt työntekijät opastavat pankkikansaa laina-asioiden ohella oman talouden hallinnassa sekä vakuutus- ja sijoitusasioissa.

Kauhajoella työpiste on kahdeksalla henkilöllä, minkä lisäksi maakuntapankin laki- ja vakuutusasiantuntijat käyvät säännöllisesti asiakkaita paikkakunnalla palvelemassa.

– Ihmisten asioimiskäyttäytyminen on muuttunut huomattavasti, sillä iso osa hoitaa asioitaan puhelimitse tai verkossa. Toki vanhempi väki asioi edelleen paljon konttorissa, kaksitoista vuotta Kauhajoen konttorissa työskennellyt asiakkuusjohtaja Sami Vakkuri kertoo.

Pirkko Sampo on työskennellyt Kauhajoen konttorilla kahdeksantoista vuotta. Kurikassa asuva nainen toteaa olleensa ”aina Kauhajoella töissä”, sillä pankin leipiin hän siirtyi aikoinaan Kauhajoen SKV:n kiinteistövälittäjän pestistä.

– Kauhajoella on ollut mukava työskennellä ja työyhteisössä on hyvä henki, Sampo kehuu.

Lue aiheesta enemmän 25.4.2019 ilmestyneestä Kauhajoki-lehdestä!

Pääkirjoitus / 03.07.2019 11:34

Kauhajoelta on valtion hallinnon palvelut hävinneet tällä vuosikymmenellä askel kerrallaan. Ensin lähti verotoimisto ja sitten käräjäoikeuden istuntopaikka täällä lakkautettiin. Poliisi ja poliisiasema kaupungissa edelleen on, mutta siellä ei kohta enää ole omia rikostutkijoita, vaan tuo osa poliisityöstä hoidetaan jatkossa Seinäjoelta käsin.

Lue lisää »
Blogi / 17.04.2019 13:16

Jollain ihmisillä on kyky luoda ympärilleen iloa ja hyvää mieltä. Yksi tällainen henkilö oli kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse -yhdistyksen perustajajäseniin kuulunut ja sen puheenjohtajanakin toiminut Tommi Kivimäki Ilmajoelta. Tommi menehtyi viime lauantaina 43-vuotiaana.

Lue lisää »

Pääkirjoitus